top of page
The Northern Belle

I en tekst om bandets forrige singel «Bad Habit» skriver Erik Valebrokk følgende om bandet: «Kort oppsummert snakker vi her om et stjernelag av musikere. Da jeg første gang så dem spille live på Piknik i Parken i fjor ble jeg rett og slett påminnet hvorfor jeg er så glad i musikk: Det handler om spilleglede, entusiasme og ikke minst personlig avtrykk og nerve, om tilstedeværelse og formidlingsevne.»

 

Deres debutalbum, karakteristisk produsert av Even Ormestad, høstet strålende kritikker og det ble belønnet med en festivalsommer som inneholdt besøk til blant andre Bukta, Piknik i Parken og Øyafestivalen. Bandet har opptrådt mye rundt de siste årene, og har spilt med blant annet Marit Larsen, Bendik Brænne og Torgeir Waldemar, samt varmet opp for artister som Ida Jenshus, Sturgill Simpsons og Monica Heldal. Bandet har også gjestet programmer som God Morgen Norge og Ruben på P3, og låtene spilles jevnlig på radio.

 

The Northern Belle består av: Stine Andreassen (vokal/gitar, låtskriver), Ole-Andre Sjøgren, (gitar/mandolin/vokal), Bjørnar Ekse Brandseth (gitar/dobro/pedalsteel/vokal), Svein Inge Bjørkedal (trommer), Yngve Jordalen (kontrabass), Johanne Flottorp (hardingfele/fele/vokal) og Marie Tveiten (vokal/perk/gitar). Medlemmene i bandet spiller med artister som Daniel Kvammen, Nico & Vinz, Comet Kid, Kurt Nilsen og mange flere

Americanabandet The Northern Belle sparket i gang 2017 med en unik konsert i selveste Oslo Konserthus som både ble filmet og spilt inn i deres nye studio.
Den eksklusive aften bydde på gjesteartister som Mari Kreken (Darling West), Malin Pettersen (Lucky Lips), Janne Hea, Marte Herwell (Ruby Red & the Moonshine Brothers) og Live Miranda Solberg (Rattlers/Silver Lining). Albumet ble sluppet på Vestkyst Records i juni og kommer på vinyl i 2018. Det «enkle andrealbumet» kommer hakk i hæl med planlagt slipp allerede høsten 2018. Første smakebit blir sluppet rett før sommeren og bandet kan friste med gode sommervibber og vind i håret. Det er bare å glede seg til de kommende roadtripene for dette blir helt klart en kjøreplate.

 

 > NÆRT OG EKTE I KVALØYVÅGEN!

bottom of page