top of page
GÆTLING
Musikken er "folkelig", sjangermessig rock/folk. Tekstene er på nordnorsk.
Navnet Gætling er en nordnorsk versjon av Gatling gun (mobil kanon på hjul fra 1860-åra). Vi valgte det primært fordi vi likte klangen. Det er selvsagt en mulig symbolikk i navnet siden kanonen fortsatt skyter godt fra seg, noe vi også gjør siden vi sjangermessig befinner oss innafor et rocka landskap. Samtidig har vi et "folkelig" uttrykk, slik at vi appellerer til ei brei målgruppe.

En felles referanse for bandmedlemmene er at alle liker Deep Purple, men som musikere har vi bakgrunn fra mange forskjellige band og ulike sjangere. Samlet sett representerer vi vel det meste, siden vi har erfaring fra Death metal, heavy, rock, jazz, dans, folk og symfonisk musikk. Mulig vi er de eneste som kombinerer fele med en trommis som er en mester med dobbelpedal!
Gætling spiller utelukkende egenprodusert stoff og alle tekstene er på nordnorsk. Innholds-messig er det tekster folk kjenne seg igjen i, det er fortellinger fra hverdagsliv og det er samfunnskommentarer, mens enkelte tekster har mer sentrallyriske temaer.

https://www.facebook.com/Gaetling/
https://www.youtube.com/watch?v=rSiu86JwWes

 > NÆRT OG EKTE I KVALØYVÅGEN!

bottom of page